De groep

De Groep:

Motorrijders
Om flexibel te zijn en vlot te kunnen reizen houden we kleine groepen aan. In afgelegen gebieden is het niet altijd mogelijk om voor grotere groepen geschikte accommodatie te krijgen. Het minimum aantal motorrijders is 2 en het maximum is 10. Vanwege de te rijden routes is het niet mogelijk om een passagier mee te nemen.

De Gids
Onze Cambodjaanse gidsen zijn zeer ervaren in het begeleiden van groepen motorrijders en spreken uiteraard Engels. De Cambodjaanse gidsen kennen de weg, de routes, de hotels, de leukste plaatsen om te stoppen en hebben uiteraard zeer veel ervaring in het land. Cambodja heeft een roerig oorlogsverleden onder het regime van de rode Khmer gehad. In deze periode zijn er ook landmijnen geplaatst. De gids weet waar deze gebieden zijn en zal deze natuurlijk vermijden. Veiligheid staat voorop!!! De gids is er vooral ook om de gehele reis in goede banen te leiden. Onze gidsen zijn ook technisch goed onderlegd en fungeren onderweg dan ook als monteur.  Reserveonderdelen, zoals binnenbanden, rem- en koppelinghandels etc., zullen onder de motorrijders worden verdeeld, zodat de reisbegeleider onderweg direct ter plekke reparaties aan de motoren  kan uitvoeren. Elke dag na aankomst in het hotel controleert hij de motoren en repareert hij wat onderweg niet direct mogelijk of nodig was.

Groepsreisconcept:

De reizen van 2WA bestaan uit reisgroepen van 2 tot 10 deelnemers. Het off-road reizen op een motor is een zeer actieve en intensieve bezigheid. Je hebt een groot gevoel van vrijheid en je voelt je meer één met de omgeving waar je doorheen rijdt. Tijdens het rijden zul je weinig met elkaar communiceren (op de gewoonlijke handgebaren na), maar des te meer tijdens de stops. Het groepsaspect zal snel naar voren komen wanneer om welke reden dan ook gewacht moet worden op andere deelnemers of wanneer andere problemen zich voordoen en gezamenlijk naar oplossingen gezocht zal moeten worden. In deze gevallen zal je er niet aan ontkomen elkaar te helpen en dat schept al snel een band. Wat meestal begint als een groep onbekenden eindigt veelal in een groep vrienden.

Afspraken:

Het is niet altijd gemakkelijk de deelnemers achter je in de gaten te houden of te controleren of iedereen zich in de groep bevindt. Dit kan erg vervelend zijn, vooral voor degene die achterblijft zonder dat iemand dit opmerkt. Onderweg zullen daarom duidelijke afspraken gemaakt worden over de sluitrijder en de punten waar gewacht moet worden. Uiteraard kan er onderling gewisseld worden zodat je niet altijd voor- of achteraan in de groep rijdt.

 Flexibiliteit:

Ons doel is om je een gevoel van avontuur te geven en mooie uitdagende routes te laten rijden, zodat je met voldoening iedere avond, met een welverdiend biertje, terug kunt kijken op de afgelopen dag. Tevens proberen wij je een zo goed mogelijk beeld te laten krijgen van het echte Cambodja. In de afgelegen gebieden waar wij doorheen rijden is de lokale bevolking nog niet vaak in aanraking gekomen met westerse toeristen. Je zult dan ook veel bekijks krijgen van de lokale bevolking. In deze gebieden zullen de faciliteiten niet altijd opti­maal zijn. Daarentegen zijn de hotels en restaurants beter ver­zorgd op plaatsen met toeristische attracties. Houd dus rekening met deze verschillen. Flexibiliteit wordt ook van je verwacht wan­neer het onderweg niet gaat zoals je voorzien had. Motorpech kan langer duren of vaker voorkomen dan verwacht, er wordt te vaak gestopt of juist te weinig, de route is te moeilijk of juist te gemakkelijk. Er zijn nog vele andere voorbeelden te bedenken. Uiteindelijk gaat het er om dat je vooraf rekening houdt met het feit dat onvoorziene omstandigheden kunnen plaatsvinden en dat je probeert dit hoe dat ook positief te bekijken.

Vrijheid:

Het reisprincipe van 2WA betekent niet alleen veel vrijheid door het motorrijden zelf, maar ook veel vrijheid tijdens de reis. Na aankomst in een plaats ben je vrij om te gaan, staan en eten waar je wilt. De reisbegeleider zal altijd zorgen dat er ergens iets te eten is of een leuk restaurant voorstellen. In de praktijk betekent dit vaak dat de hele groep ’s avonds met elkaar eet en de ervaringen van de dag uitwisselt. Maar mocht je andere plannen hebben, geen probleem. Wil je een stukje het dorp uitrijden, een wandeling maken, alleen of met een klein groepje een hapje gaan eten, dan is dat natuurlijk mogelijk. Als je maar zorgt dat je op het afgesproken tijdstip van vertrek weer aanwezig bent. Wel is het aan te raden om in het donker niet te rijden, want in de jungle hangt weinig verlichting.
Onderweg is de vrijheid iets beperkter. In principe blijven we dan altijd bij elkaar rijden met de sluitrijder in laatste positie. Individueel een geheel andere route gaan rijden is echter niet mogelijk.