Van dag tot dag

In het kort

Het wegennet van Cambodja bestaat voor 80% uit onverharde wegen/paden. Het land is uitermate geschikt om met een off-road motor te verkennen. De Cambodia Jungle tour voert je onder andere langs de rivier de Mekong, eeuwenoude tempel- complexen, kratermeren, zoetwaterdolfijnen, jungle en rijstvelden. Onderweg zul je contact maken met de vriendelijke bevolking van Cambodja, de Khmer. Onderweg zul je je grens verlegen op het gebied van motorrijden. Het is een zeer afwisselende motorreis, die je in 14 dagen door het noorden en oosten van het land voert.

De reis van dag tot dag

Dag 1 en 2 – Transfer van Amsterdam naar Siem Reap.

Angkor Wat Siem Reap

Angkor Wat Siem Reap

Op het vliegveld word je, nadat je je bagage hebt opgehaald en je visum hebt geregeld, opgevangen door een chauffeur. Deze chauffeur brengt je vervolgens met een taxi/busje/tuktuk naar het hotel in Siem Reap.

De rest van de middag en avond ben je vrij om Siem Reap te gaan verkennen en bij te komen van de reis. Tevens zal er uitleg zijn betreffende de motoren en kan nog een en ander op jou persoonlijk worden afgesteld.

 

Dag 3 – Siem Reap / Ta Seng

Verkeer Cambodja

Verkeer Cambodja

Dit is de eerste rijdag. Je maakt hier kennis met de motoren en het Cambodjaanse verkeer. Al gauw ruil je het asfalt van Siem Reap in voor de eerste kleine zand- en modderpaadjes. Via de onverharde paden rijd je naar de Ta Seng, waar je in de loop van de middag aan zal komen. Hier verblijf je in een Cambodjaans plattelands dorpje. Je bent te gast bij de lokale bevolking.

Onderweg zal onze ervaren gids je voorzien van tips & tricks qua rijden met een off-road motor. Tevens zal hij het vervolg van de route aanpassen aan de skills van de groep.

 

Dag 4 – Ta seng / Stung Treng

Veerpont Mekong

Veerpont Mekong

Dag vier rijd je via paadjes en gravelwegen naar de rivier de Mekong. Na je eerste grote rivieroversteek kom je aan in Stung Treng. Daar overnacht je in een hotel/guesthouse.

In de avond heb je weer vrij om te stad te verkennen/eten en bij te komen van de trip.

 

Dag 5 – Stung Treng / Ban Lung

Stung Treng

Lekker luieren op de waranda bij de natuur lodge

Dag 5 zal een lange dag zijn. Dit betekent vroeg opstaan. Je rijdt via de asfaltweg richting de grens met Laos. Vlak voor de grens verlaat je het asfalt en je begint aan een stevige rit via gravelwegen, zand en modderpaden naar de hoofdplaats van de provincie Ratanakiri, Ban Lung. Onderweg rijd je langs rivieren en steek je ze over.

Aan het einde van de dag kom je aan in Ban Lung. In Ban Lung verblijf je in een natuur lodge of hotel/guesthouse.

 

Dag 6 – Ban Lung / Sen Monorom

Lekker Stoffig

Lekker Stoffig

Dag zes rijd je door de `province of Dust` naar Sen Monorom in de heuvels. Sen Monorom is de provinciale hoofdstad van Mondulkiri, maar is des al niet te min geen wereldstad. Ook deze dag rijd je via de inmiddels bekende gravelwegen, zand- en modderpaden naar Sen Monorom. Op de route moeten weer diverse riviertjes worden doorkruist en als het de dagen ervoor geregend heeft kan het een behoorlijke onderneming worden. Afhankelijk van de waterstand wordt dit varen, rijden of zelfs het dragen van de motoren naar de overzijde. Enige teamspirit is hierbij wel van belang. In Sen Monorom overnachten we in een hotel/guesthouse. ’s Avonds ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt.

 

Dag 7 – Rustdag Sen Monorom

Waterval in de omgeving van Sen Monorom

Dag 7 is een rustdag. Je kunt lekker relaxen, eventueel een massage nemen of rustig met de gids de omgeving verkennen of een bezoek brengen aan een edelsteenmijn. In de omgeving zijn diverse watervallen waar je lekker verkoeling kunt zoeken.

 

 Dag 8 – Sen Monorom / Kratie

Zoetwaterdolfijn bij Kratie

Zoetwaterdolfijn bij Kratie

Op deze dag rijd je over de heuvels via kleine junglepaden over de rotsen naar Kratie. Tijdens de reis komen we langs dorpjes waar men nog met de zeef goud zoekt in de rivier. Kratie staat bekend om zijn zoetwater dolfijnen (Irriwadi dolfijnen).

 

 Dag 9 – Kratie / Kompong Thom

Rijstvelden rondom Kampong Thom

Rijstvelden rondom Kampong Thom

Vanuit Kratie rijd je naar Kompong Thom, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Kompong Thom is een relaxte stad. In de omgeving bevinden zich diverse rijstvelden en tempelcomplexen.

 

Dag 10 – Kompong Thom/ Koh ker

Tempel in de omgeving van Koh ker

Tempel in de omgeving van Koh ker

Vanuit Kompong Thom vertrekken we via allerlei paden richting het tempelcomplex Koh Ker. Onderweg zullen we diverse ruïnes uit de Angkor tijd passeren en ook diverse dorpjes aandoen.

 

Dag 11 – Koh Ker / Siem Reap

Siem Reap

Straatje in Siem Reap

Het einde van de motortocht komt in zicht. Vanuit Koh Ker rijd je via de zand- en modderpaden naar Siem Reap. In Siem Reap worden de motoren ingeleverd en kun je gaan genieten van een welverdiend biertje, massage of kun je je in het nachtleven storten.

 

Dag 12 – Rustdag Siem Reap

Angkor Wat

Angkor Wat

Dag 12 is de één na laatste dag in Cambodja. In Siem Reap en in de omgeving bevinden zich diverse toeristische attracties zoals het drijvende dorp, de krokodillenboerderij en natuurlijk het tempelcomplex van Angkor Wat. De tempels van Angkor zijn een bron van inspiratie en trots voor alle Cambodjanen en spreken ook de meeste bezoekers tot de verbeelding. De periode van het Angkor rijk beslaat zo’n 600 jaar en in die tijd zijn er meer dan 70 tempels, paleizen, bibliotheken en andere gebouwen, verspreid over 350 km², gebouwd. Eigenlijk is Angkor Wat maar één van deze tempels, maar tegenwoordig duidt men met die naam het hele gebied aan.

 

Dag 13 en 14 – Transfer van Siem Reap naar Amsterdam

Transfer naar Bangkok

Transfer naar Bangkok

Vanuit het hotel word je weer opgehaald om met de taxi/busje naar het vliegveld te vertrekken. De taxi brengt je rechtstreeks naar het vliegveld, zodat je meteen kunt inchecken.